Kaktüs Bakımının İncelikleri
Eğer kaktüsünüzün sağlıklı bir şekilde büyümesini ve çiçek açmasını istiyorsanız, tüm ihtiyaçlarını karşılamanız gerekiyor. Hem fiziksel hem de kimyasal koşullarını sağladığınızda kaktüsün hızla büyüdüğünü fark edebilirsiniz. Ancak bunun için kaktüs bakımının inceliklerini de öğrenmeniz ve uygulamanız gerekiyor. Ayrıca bilgilerinizin doğruluğunu da kontrol edin.
Örneğin kaktüsler soğuk bir ortamda yaşayamaz. Elbette dayanıklı bir bitki oldukları doğrudur. Ancak sıcağı çok sevdikleri ve büyüyebilmeleri için sıcağa ihtiyaç duydukları da unutulmamalıdır. Yaz aylarında 40 derece sıcağa dahi dayanabilirler. Zaten en fazla büyümeleri yaz aylarına gerçekleşir. Yıl boyunca çok aydınlık, gün ışığının bol olduğu bir yerde konumlandırmanız gerektiğini de unutmayın.
Kaktüs Sulamasına Dikkat Edin!
Kalın kum karışımı ve çiçek toprağı karışımından elde ettiğiniz bir toprakta yetiştirmelisiniz. Kış mevsiminde kaktüslerin daha az suya ihtiyacı olur. Ayrıca temiz, kireçsiz içme suyu ile sulama yapmanız gerektiğini de unutmayın. Eğer kaktüsünüzün hızlı büyümesini isterseniz bu durumda yağmur suyunu sulamada kullanabilirsiniz. Yağmurlu bir havada balkona koyacağınız bir kapta suyu biriktirebilir ve bu suyu kaktüsü sulamak için kullanabilirsiniz.
Kaktüsü sularken toprağın tamamına su ulaştığından emin olun. Yaklaşık yarım saat sonrasında fazla su saksı tabağında birikecektir. Bu suyu dökün. Çünkü kalması halinde toprak suyu çeker ve kaktüs köklerinde çürüme başlar. Kaktüsler artık yaşam alanlarında dekoratif açıdan da kullanılmaya başlandı. Ancak çok sayıda kişi kaktüsün kısa sürede öldüğünden şikayet eder.Öncelikle kaktüslerin dış ortam bitkileri olduğu unutulmamalıdır. Elbette iç mekanlarda da kaktüs bakımı yapabilirsiniz. Ancak bulunduğu odayı sıklıkla havalandırmanız gerektiğini unutmayın. Kaktüs oksijene çok fazla ihtiyaç duyan bir bitkidir. Oksijen azlığı kaktüsün sadece birkaç günde çürümesine neden olabilir. Saksı değişimini Ocak ve şubat aylarında yapabilirsiniz.