En özel çiçeklerden biri olarak kabul edilen nergis çiçeği “güzellik” anlamına geliyor. 5 farklı türü bulunan nergis çiçeğinin türlerinden biri de fulya çiçeğidir. Ancak zamanla fulya, nergisin diğer adı olarak kabul görmeye başladı. Anavatanı Avrupa olsa da özellikle Akdeniz kıyılarını çok seven bu bitki Akdeniz coğrafyasında da bol miktarda yetişiyor. Hatta Amerika ve Afrika’nın kuzeyinde de bu çiçek yetişebiliyor.
Soğanlı bir bitki olan nergis çiçeğinin soğanı zehirli olduğundan dikkatli bir şekilde yetiştirilmesi gerekiyor. Beyaz ve sarı karışımlı taç yaprakları olan bitki, soğanlarından direk olarak yaprak çıkararak açar. Sapları ise diğer çiçek çeşitlerine nazaran oldukça uzun bir boya ulaşabiliyor. 20 cm ila 80 cm arasında değişen sap uzunluklarına sahip olan nergis, yan taç yapraklara da sahip olan bir bitkidir.Ağustostan ekim ayına dek, istenen bir tarihte ekimi yapılabilen nergis mart ayında açarak güzelliğini insanlarla paylaşır. Direk olarak gün ışığından hoşlanmayan bu bitki dolaylı ışık seviyor. Çok narin bir yapısı var gibi görünse de aslında rüzgara karşı da yüksek mukavemet özelliğine sahip. Örneğin Lodos rüzgarı nergisi güçlendiriyor. Ancak Poyraz rüzgarına karşı da bir hayli dayanıksız.
Haftada 3 ya da 4 defa sulanması yeterli olabiliyor. Suyu iyi bir şekilde süzdüren toprak kullanılması gerekiyor. Ayrıca sulama için toprağın nemini tamamen kaybetmesi beklenmemelidir. Toprakta hafif kuruma meydana geldiği zaman, az oranda, tüm toprağa yayılacak şekilde sulama yapılması gerekiyor. Muhteşem bir kokuya sahip olan nergis çiçeğini siz de evde yetiştirebilir ve yaşam alanlarınızı güzelliği ile kuşatmasını sağlayabilirsiniz.